• Advertisement

Emisija Agro Dan

Pregled značajnijih poljoprivrednih emisija koje se emituju na domaćim TV kanalima

Moderator: PoljoForum

Favorites: Agro Dan, Alen1991

Emisija Agro Dan za subotu, 14.04.2018

Nepročitan postod Agro Dan » 14 Apr 2018, 15:29

Današnji “Agro dan” donosi i ove teme i aktuelnosti:

*Zvaničnici Srbije i Makedonije usaglasili rešenja za pojedinačne probleme koji postoje u trgovinskoj razmeni između dve zemlje. Obe vlade preduzeće neophodne mere u cilju olakšavanja trgovine i otklanjanja vancarinskih barijera.

*Posle kišovitog vremena, ovih dana u Vojvodini poljoprivrednici konačno počeli sa pripremom njiva za setvu kukuruza, soje i suncokreta, najvažnijeg posla u poljoprivredi.

*Prvi tretman u usevima pšenice i ječma osnov za sigurnu proizvodnju i visok prinos. Fungicid Čiroki, kompanije Syngenta, podjednako uspešan u prevenciji, kao i u zaustavljanju širenja bolesti.

*U kozarstvu najveća zarada može se ostavriti od proizvodnje mlečnih proizvoda. Cena belog sira po kilogramu kreće se od 700 do čak 1500 dinara.

*Za jedno od najstarijih i najprepoznatljivijih udruženja voćara u centralnoj Srbiji, "Šumadija voće" iz Čumića, stručno usavršavanje članova, međusobna saradnja i povezivanje glavni ciljevi.


youtu.be Video from : youtu.be
Agro Dan
 
Postovi: 1995
Teme: 2
Pridružio se: 15 Feb 2013, 13:11
Lokacija: Novi Sad

Emisija Agro dan za nedelju, 15.4.2018

Nepročitan postod Agro Dan » 15 Apr 2018, 09:00

Nedeljno izdanje emisije „Agro dan“ donosi:

*Postoji mogućnost da montaža novih traktora sa znakom IMT počne u Jarkovcu, u opštini Sečanj, izjavio Kamal Ahuđa, zamenik direktora kompanije TAFE za evropsko tržište.

*Zemljišta u Šumadiji jako kisela pa imaju manji sadržaj organskih materija i fosfora. Zbog toga stručnjaci savetuju poljoprivrednike da redovno nose uzorak zemlje na analizu.

*Evropska komisija štiti poljoprivrednike uvodeći kazne za maloprodajne objekte i lance samousluga koji imaju "nefer trgovinsku praksu".

*Upotreba savremene tehnologije u uzgoju krava farmerima omogućava i lakše praćenje zdravlja životinja. U intenzivnom stočarstvu svaki podatak uočen na vreme znači i bolju proizvodnju.

*Proizvodnja krompira u Srbiji je prepolovljena, a nekontrolisani uvoz preti da uništi proizvođače.


youtu.be Video from : youtu.be
Agro Dan
 
Postovi: 1995
Teme: 2
Pridružio se: 15 Feb 2013, 13:11
Lokacija: Novi Sad

Re: Emisija Agro Dan ponedeljak, 16.04.2018

Nepročitan postod Agro Dan » 16 Apr 2018, 09:25

U današnjem izdanju emisije "Agro Dan" pogledajte:

*Finansijska podrška ključna za zemlje na tom putu ka Evropskj uniji. IPARD veoma važan kako bi različiti regioni imali pristup finansijama

*Rani tretmani protiv korova donose uslove za optimalizovani rast pšenice i ostvarenje viših prinosa. Odlično rešenje je "Mustang", jedini preparat koji veoma brzo suzbija sve vrste korova. Primenjiv je za zaštitu svih strnih žita.

*Projekat “pametna sela" rešenje za budućnosti ruralnih oblasti u Evropi i unapređenje života na selu

*Početak vegetacije pčelarima donosi velike brige, ne samo oko proširivanja društava već i oko nesavesno prskanja voća u cvetu

*Zaštita gegrafskog porekla rakija, razvoj tržišta, udruživanje destilerija i pomoć mladim proizvođačima, glavni su ciljevi regionalne asocijacije "Šumadijska rakija"


youtu.be Video from : youtu.be
Agro Dan
 
Postovi: 1995
Teme: 2
Pridružio se: 15 Feb 2013, 13:11
Lokacija: Novi Sad

Re: Emisija Agro Dan utorak, 17.04.2018

Nepročitan postod Agro Dan » 17 Apr 2018, 09:26

U današnjem izdanju emisije "Agro Dan" pogledajte:

*Nedostatak državne zemlje, ali i njena neracionalna raspodela, presudno utiču na stočarsku proizvodnju, tvrde farmeri. Uz to, sušna godina i hraniva lošijeg kvaliteta, mogli bi dodatno uticati na smanjenje stočnog fonda.

*U Srbiji nisu zabeleženi slučajevi pojačane upotrebe lekova na farmama, navode u Upravi za veterinu. Ipak, najveći rizik krije se u švercovanim polutkama i malim farmama koje su nevidljive za inspekciju.

*Na 25 hiljada dinara subvencije po kravi, ove godine mogu da računaju samo poljoprivrednici koji u štali imaju najmanje tri krave. Prema rečima stručnjaka, ekonomski isplative tek farme sa više od 10 grla.

*Vlada Srbije usvojila Uredbu o kriterijumu za utvrđivanje površine poljoprivrednog i šumskog zemljišta u postupku oduzete imovine, koja bi najzad trebalo da reši pitanje oduzete imovine u postupku komasacije, odnosno arondacije zemljišta.

*Zadovoljni ratari širom Srbije preporučuju hibride kukuruza kompanije Syngenta. Stabilni i sigurni i proizvodnji, čak i u stresnim uslovima, Sindžentini hibridi obećavaju visok prinos i kvalitetan rod.


youtu.be Video from : youtu.be
Agro Dan
 
Postovi: 1995
Teme: 2
Pridružio se: 15 Feb 2013, 13:11
Lokacija: Novi Sad

Re: Emisija Agro Dan sreda, 18.04.2018

Nepročitan postod Agro Dan » 18 Apr 2018, 09:20

U današnjem izdanju emisije "Agro Dan" pogledajte:

*Cene goriva na domaćim pumpama povećane poslednjih dana, pa za litar evrodizela treba oko 155 dinara. Razlog nije rast cene sirove nafte, već povećanje akciza na naftne derivate.

*Setva šećerne repe počinje u aprilu, kada se zemljište dovoljno zagreje. Ova industrijska biljka biće sejana na najviše 50.000 hektara, odnosno za gotovo 16.000 hektara manje nego prošle godine.

*Najvažniji posao nakon setve kukuruza, primena zemljišnih herbicida, u periodu pre nicanja useva. Za suzbijanje travnih i širokolisnih korova, kompanija Agro market preporučuje kombinaciju preparata Mont i Terbis

*Hladni martovski talas naizgled nije napravio veće štete u zasadima jabuka u Sremu. Veći deo prošlogodišnjeg roda već otišao za Rusiju, a otkupna cena sa početnih 40 skočila na 80 centi po kilogramu.

*Voćari u Šumadiji nastoje da u svojim zasadima prate svetske trendove. Najveće prepreke intezivnijem razvoju voćarstva nedostatak radne snage i skupi enegrenti .


youtu.be Video from : youtu.be
Agro Dan
 
Postovi: 1995
Teme: 2
Pridružio se: 15 Feb 2013, 13:11
Lokacija: Novi Sad

Re: Emisija Agro Dan četvrtak, 19.04.2018

Nepročitan postod Agro Dan » 19 Apr 2018, 09:22

U današnjem izdanju emisije "Agro Dan" pogledajte:

*Poljoprivrednici svesni prednosti primene informacionih tehnologija, poput dronova za nadzor useva ali kažu, na malim posedima to je preskupo

*Rusija planira da u narednih osam godina kroz projekat "Efikasni hektar" udvostruči proizvodnju uljarica na za sada neverovatnih 35 miliona tona

*Opština Ražanj ima uslova za skoro sve vidove poljoprivrede, a akcenat je stavljen na voćarstvo, stočarstva i ratarstvo

*Od izuzetnog značaja veći unos mleka u svakodnevnoj ishrani, a dnevna doza koja se konzumira zavisi isključivo od životne dobi i načina života

*Nedavnom akcijom poribljavanja, rzavski riblji svet postao je bogatiji za oko 3.000 pastrmki


youtu.be Video from : youtu.be
Agro Dan
 
Postovi: 1995
Teme: 2
Pridružio se: 15 Feb 2013, 13:11
Lokacija: Novi Sad

Emisija Agro dan za petak, 20.04.2018

Nepročitan postod Agro Dan » 21 Apr 2018, 02:39

Pogledajte i današnje izdanje emisije "Agro dan":

*Dok nemački proizvođač mesa "Tenis" ne započne ulaganje u Srbiji, zemljište koje je dobio u zakup, biće ponuđeno drugima, najavio ministar Nedimović.

*Sve veći broj poljoprivrednika se odlučuje za kupovinu “Sindžentinih” hibrida kukuruza. Reč je o već dokazanim hibridima za koje se ratari rado odlučuju, jer nude najoptimalnije rešenje za različite proizvodne uslove.

*Grad Kragujevac ove godine za subvencije u agraru izdvaja 25 miliona dinara. Nadležni kažu da su se trudili da naprave balans između tih davanja i ulaganja u infrastrukturu.

*Prirodni sokovi od aronije gajene na organski način, ali i drugi proizvodi od tog lekovitog voća, mogu biti siguran i stabilan izvor prihoda.

*Proizvođačima meda predstoji mnogo rada u pčelinjacima, uz očekivane povoljne vremenske prilike, kako bi ove godine vratili bar deo izgubljene dobiti.


youtu.be Video from : youtu.be
Agro Dan
 
Postovi: 1995
Teme: 2
Pridružio se: 15 Feb 2013, 13:11
Lokacija: Novi Sad

Emisija Agro Dan za subotu, 21.04.2018

Nepročitan postod Agro Dan » 21 Apr 2018, 02:42

Današnje izdanje emisije „Agro dan“ donosi i ove teme i aktuelnosti:

*Dok se poljoprivrednici žale na nedostatak novca i skupo gorivo, kao najveći problem u prolećnoj setvi, ministar Branislav Nedimović ponavlja da država radi na rešavanju tog problema.

*Moguće da će razgovori o usaglašavanju uslova uvoza brašna iz Srbije u Makedoniju doneti potpuno ukidanje markica za te proizvode, potvrdio ministar Vlade u Skoplju, Ljupčo Nikolovski.

*Upotreba herbicida Pallas 75 WG, koji distribuira Agromarket, sem plodoreda i korišćenja deklarisanog i dorađenog semena, najefikasnije rešenje za suzbijanje divljeg ovsa.

*Paprika vrtka, uspeva samo u širem reonu Bele Palanke i po svojim karakteristikama nadmašuje većinu drugih sorti. Zbog njenog specifičnog kvaliteta radi se na zaštiti geografskog porekla.

*Kišni dani u kombinaciji sa viskom temperaturom čine idealne uslove za pojavu raznih bolesti na biljkama. Zbog toga voćari u prolećnom periodu moraju ozbiljno da se pozabave zaštitom bilja.


youtu.be Video from : youtu.be
Agro Dan
 
Postovi: 1995
Teme: 2
Pridružio se: 15 Feb 2013, 13:11
Lokacija: Novi Sad

Re: Emisija Agro Dan nedelja, 22.04.2018

Nepročitan postod Agro Dan » 23 Apr 2018, 09:29

U današnjem izdanju emisije "Agro Dan" pogledajte:

*Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za podizanje novih ribnjaka i rekonstrukciju postojećih na teritoriji Vojvodine za ovu godinu

*Poslednjih godina uljana repica vraća se na njive na severu Bačke i to zahvaljujući novim hibridima koji obezbeđuju veći prinos, ali i stabilnoj ceni

*Loša informisanost jedan od glavnih razloga malog broja osiguranih poljoprivrednih površina u Srbiji

*Pored svog lekovitog svojstva, ribizla nije zahtevna za uzgoj, a odabir vrste i sadnice treba izvršiti u odnosu na zemljišne i klimatske uslove

*Šipurak sve popularniji kod proizvođača jer ulaganja u zasad nisu velika, a plodovi su na tržištu više nego traženi


youtu.be Video from : youtu.be
Agro Dan
 
Postovi: 1995
Teme: 2
Pridružio se: 15 Feb 2013, 13:11
Lokacija: Novi Sad

Re: Emisija Agro Dan ponedeljak, 23.04.20018

Nepročitan postod Agro Dan » 23 Apr 2018, 09:37

U današnjem izdanju emisije "Agro Dan" pogledajte:

*Agro klaster istočne Srbije, uz finansijsku podršku Bugarske, sprovodi projekat čiji je cilj uspostavljanje uslova za kvalitetniju preradu i prodaju poljoprivrednih proizvoda, kao i razvoj ruralnog turizma

*Neće biti enormnog poskupljenja goriva na pumpama u Srbiji, ocenio generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Tomislav Mićović

*Prvi tretman u usevima pšenice i ječma osnova je za sigurnu proizvodnju i dobre prinose. Fungicid Cherokee predstavlja odličan izbor

*Proizvodnja električne energije mini hidrocentralama donosi dosta benefita, ali je pitanje koliko dugoročne štete prozrokuje remećenje prirodnih tokova

*U Rekovcu će ove godine prvi put biti organizovana manifestacija posvećena vinograrstvu i vinima


youtu.be Video from : youtu.be
Agro Dan
 
Postovi: 1995
Teme: 2
Pridružio se: 15 Feb 2013, 13:11
Lokacija: Novi Sad

PrethodniSledeća

Povratak na Poljoprivredne emisije

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

  • Advertisement