• Advertisement

MICROGREENS - Mikro bilje

Teme uopšteno vezane za poljoprivredu, vesti, obaveštenja, zakoni, uredbe i ostalo.

Moderator: PoljoForum

MICROGREENS - Mikro bilje

Nepročitan postod Plantica » 19 Mar 2016, 18:35

Microgreen je malo zeleno povrće koje je u fazi rasta između "klica" i "bebi zelenila", raste jedan korak dalje od klica i gaji se duži vremenski period (od 10 do 14 dana) dok u potpunosti ne razvije svoje prve ili druge listove, bere se odmah iznad tla, konzumiraju se listovi I stabljike. Microgreen se koristi pre svega u ekskluzivnim restoranima. Vrhunski kuvari koriste microgreens da poboljšaju lepotu, ukus i svežinu svojih jela delikatnom teksturom i karakterističnim ukusima.
Istraživanje je pokazalo da microgreens ima od 4 do 40 puta više vitamina i hranljivih materija nego zrele biljke. Na primer, crveni kupus microgreens ima 40 puta više vitamina E i šest puta više vitamina C nego zreli crveni kupus.
Slika
Korisnikov avatar
Plantica
 
Postovi: 8
Teme: 3
Pridružio se: 03 Mar 2016, 12:41
Lokacija: Beograd

Re: MICROGREENS - Mikro bilje

Nepročitan postod Plantica » 19 Mar 2016, 18:38

Arugula - Rukola Mikro Rukola je jedan od prvih “microgreens” koju su kuvari koristili u restoranima upšte. Sada je jedna od najpopularnijih “microgreens”. Mikro Rukola ima visok procenat vitamina C, kalcijuma, vitamina A i folne kiseline. Mala veličina je čini idealnim za upotrebu kao jestivi ukras na pici, omletima i testeninama ili na vrhu grilovanih plodova mora i živine. Ljutkast ukus Mikro Rukole izuzetno se slaže sa paradajzom, maslinama, lukom, cveklom, limunom , orahom i sirevima kao što su kozji, parmezan i mocarela.
http://static1.squarespace.com/static/5 ... rmat=1000w
Korisnikov avatar
Plantica
 
Postovi: 8
Teme: 3
Pridružio se: 03 Mar 2016, 12:41
Lokacija: Beograd


Povratak na Poljoprivredne teme

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gostiju

  • Advertisement