• Advertisement

Posle nasih protesta

Teme uopšteno vezane za poljoprivredu, vesti, obaveštenja, zakoni, uredbe i ostalo.

Moderator: PoljoForum

Posle nasih protesta

Nepročitan postod cukaneca » 07 Dec 2011, 05:47

U opštini Novi Bečej, četiri meseca nakon protestne vožnje traktorista poljoprivrednika na putevima Vojvodine, pedesetak domaćina primilo je pozive od sudije za prekršaje, koji su posledica policijskih prijava.

S obzirom da se radi o kaznama od 15.000 dinara i verovatno gubljenju dozvola za vožnju, ove prijave uznemirile su poljoprivrednike, koji su potražili i zaštitu lokalne samouprave. O tome Milivoj Vrebalov, predsednik Opštine Novi Bečej, za „AgroServis” kaže:

- Tačno je da su naši poljoprivrednici dobili prijave. Ja sam sa njima otišao kod sudije za prekršaje i tražio da se ovaj slučaj razjasni. Reč je o ljudima koji izuzev učešća u protestu drugi prekršaj nisu napravili. Videćemo šta će se dogoditi i u drugim slučajevima – kaže Vrebalov koji je zajedno sa svojim poljoprivrednicima bio učesnik protesta.

Poljoprivrednici kažu da su iznenađeni ovakvim postupkom policije, pogotovo što su celo vreme imali sa njima saradnju.

Kada je polovinom protesta (30. maj - 4. jun) došlo do različitih pretnji pojedinim članovima iz Asocijacije poljoprivrednika i kada je postojala mogućnost da se ceo protest otme kontroli, pogotovo u Novom Sadu i okolini, formirano je koordinaciono telo. Traktoristi ispred Vlade Vojvodine za koordinatora i pregovarača su tada imenovali dr Iliju Grujića, vlasnika poljoprivrednog gazdinstva iz Neština, sa još par proizvođača.

Dr Ilija Grujić, povodom prijava policije učesnicima protesta, kaže:

- U prisustvu načelnika uprave policije u Novom Sadu i saobraćajnih inspektora u Vladi Vojvodine nam je rečeno da traktoristi, učesnici protestne vožnje, neće biti kažnjavani. Saopšteno nam je da je to stav direktora policije, gospodina Veljovića. Rečeno je da to ne važi za one traktoriste koji su svojim traktorima gurali neka vozila ili ometali kretanje policije. To smo ponovili i u Beogradu u završnom razgovoru sa ministrom Dušanom Petrovićem, koji je rekao da je to u redu, ali on nije preuzeo obavezu, niti je to u našem prisustvu preneo na saradnike da to ozvaniče u policiji. Ne znam ko je i zbog čega sada dobio prijavu. Ovo što sam rekao je istina. Ne verujem da za protestnu vožnju stižu prijave – kaže Grujić.
http://www.agroservis.rs/policijske-pri ... nje-puteva
Korisnikov avatar
cukaneca
 
Postovi: 3138
Teme: 124
Pridružio se: 02 Dec 2011, 16:24
Lokacija: Azanja

Re: Posle nasih protesta

Nepročitan postod zorancile » 07 Dec 2011, 16:52

Pre neki dan na nekom predavanju u Novom Bečeju je pričao čovek koji je već bio kod sudije za prekršaje za tu kaznu pa je pričao o tome.
On je rekao sudiji da nije blokirao saobraćaj, nego da je bio parkiran pored puta, što se i vidi na slikama policije. Ali... sudija kaže da ne sme da se parkira pored tog puta M(neznam koji) jer je po zakonu zabranjeno parkiranje, postavljanje reklama, spomenika krajputaša i još nekoliko stvari. Dakle on je dobio kaznu za nepropisno parkiranje!
Kad je spomenuo krajputaše svi su se nasmejali, ali ne tom čoveku nego tužnoj situaciji...
Korisnikov avatar
zorancile
 
Postovi: 5653
Teme: 26
Pridružio se: 02 Dec 2011, 17:17
Lokacija: Bašaid, VOJVODINA

Re: Posle nasih protesta

Nepročitan postod achaahaa » 20 Mar 2015, 08:42

došlo do različitih pretnji pojedinim članovima iz Asocijacije poljoprivrednika i kada je postojala mogućnost da se ceo protest otme kontroli, pogotovo u Novom Sadu i okolini, formirano je koordinaciono telo. Traktoristi ispred Vlade Vojvodine za koordinatora i pregovarača su tada imenovali dr Iliju Grujića, vlasnika poljoprivrednog gazdinstva iz Neština, sa još par proizvođača.
Pass your spanish programs and in first try by using our guaranteed and best quality spanishprograms - spanish learning sites If you are looking for fast success in German.about then join today to find complete testking
achaahaa
 
Postovi: 1
Pridružio se: 20 Mar 2015, 08:11
Lokacija: Faisalabad


Povratak na Poljoprivredne teme

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gostiju

  • Advertisement