• Advertisement

Specijaliteti od ovcijeg/kozijeg i jagnjeceg/jareceg mesa

Iskustva i saveti iz oblasti gajenja ovaca i koza

Moderatori: todor, mikica jovanovic

Followers: bogdanovicslavko

Re: Specijaliteti od ovcijeg/kozijeg i jagnjeceg/jareceg mes

Nepročitan postod Duki » 22 Maj 2015, 11:06

Ako me vreme posluzi jos jedno 4-5 dana moguce da ih i osusim ,mada ventilator radi skoro ceo dan .
Posle toga ,,dobar deo zaliti cu u mast (necu stavljati u zamrzivac ) jer to nisamo jeli jos od mojih decijih dana :)

Tako Vi pozurite imate razloga . :ymbringiton:
Korisnikov avatar
Duki
 
Postovi: 4256
Teme: 27
Pridružio se: 09 Dec 2011, 20:39
Lokacija: Srbobran

Re: Specijaliteti od ovcijeg/kozijeg i jagnjeceg/jareceg mes

Nepročitan postod Duki » 17 Jun 2017, 10:49

Danas ,zvoni telefon i pita covek : Imas li jos onih jaganjaca sto si Deli prodao(romanovsko 'uradjeno ) neki dan kad mu je sin dolazio iz Slovenije .
Rece On ,jedno celo za petak u 18.oo h .. Lepse meso u zivotu nisam jeo,( sit sam koscura i glavurdi ., covek 65 god. )

"Los glas daleko se cuje, a dobar jos dalje ",. :-h
Korisnikov avatar
Duki
 
Postovi: 4256
Teme: 27
Pridružio se: 09 Dec 2011, 20:39
Lokacija: Srbobran

Re: Specijaliteti od ovcijeg/kozijeg i jagnjeceg/jareceg mes

Nepročitan postod Beca » 19 Jun 2017, 11:06

Može i ovako, jedna od prošle godine ....

Slika
Korisnikov avatar
Beca
 
Postovi: 109
Teme: 2
Pridružio se: 13 Mar 2013, 07:56
Lokacija: Veliki Crljeni

Re: Specijaliteti od ovcijeg/kozijeg i jagnjeceg/jareceg mes

Nepročitan postod mikica jovanovic » 21 Jun 2017, 13:28

Komsija i kolega Beco, pa ja osecam skorih dana da nesto prelepo mirise, al nikako da ukapiram dok nevideh ovu sliku, zaista predivno izgleda, na oko, a tek na "podocnjake" mogu samo da zamislim... ;)
Neka je na zdravlje!!! Pozzz
'SVET JE LUDA U OCIMA MOJIM, JA SAM LUDA U OCIMA SVETA.' - Vladika Nikolaj Velimirovic
Korisnikov avatar
mikica jovanovic
 
Postovi: 2063
Pridružio se: 12 Jan 2013, 17:52
Lokacija: stubline,obrenovac

Re: Specijaliteti od ovcijeg/kozijeg i jagnjeceg/jareceg mes

Nepročitan postod BRZAN » 24 Avg 2017, 01:00

Duki je napisao:Danas ,zvoni telefon i pita covek : Imas li jos onih jaganjaca sto si Deli prodao(romanovsko 'uradjeno ) neki dan kad mu je sin dolazio iz Slovenije .
Rece On ,jedno celo za petak u 18.oo h .. Lepse meso u zivotu nisam jeo,( sit sam koscura i glavurdi ., covek 65 god. )

"Los glas daleko se cuje, a dobar jos dalje ",. :-h

Duki Romanovca ko jednom proba tesko drugu jagnjetinu posle jede..pre nekoliko dana sam imao goste covek ima mesaru u Paracin nema sta nije probao od jagnjetine al ga Romanovac zbunio ljudi ostali bez teksta :)
Ko god je kupio jagnje kod nas Rom ili melez Romanovca vratio se po drugo :)
BRZAN
 
Postovi: 370
Pridružio se: 27 Maj 2015, 00:13
Lokacija: BRZAN

Re: Specijaliteti od ovcijeg/kozijeg i jagnjeceg/jareceg mes

Nepročitan postod Duki » 24 Avg 2017, 16:12

:) @ Brazan , imam za subotu pacijenta bice slika ako tinypik proguta .
Takvo meso ,cisto lagano sa laganim kostima nisam imao prilike da vidim sem kod jaganjaca koji imaju romanovske krvi .
Sad sta ce dati Sarole u toj kombinaciji videcemo .
Korisnikov avatar
Duki
 
Postovi: 4256
Teme: 27
Pridružio se: 09 Dec 2011, 20:39
Lokacija: Srbobran

Re: Specijaliteti od ovcijeg/kozijeg i jagnjeceg/jareceg mes

Nepročitan postod MIRKOPOZEGA » 15 Nov 2017, 23:30

Slika
Trio fantastiko 30 % svinjeco,40% jagnjeco,30 % juneco...
ЕРЦОВ
Korisnikov avatar
MIRKOPOZEGA
 
Postovi: 4533
Teme: 9
Pridružio se: 20 Avg 2012, 23:58
Lokacija: Пожега

Re: Specijaliteti od ovcijeg/kozijeg i jagnjeceg/jareceg mes

Nepročitan postod MIRKOPOZEGA » 03 Dec 2017, 19:19

Ovcija prsuta
Slika
Ovcija plecka BK
Slika
ЕРЦОВ
Korisnikov avatar
MIRKOPOZEGA
 
Postovi: 4533
Teme: 9
Pridružio se: 20 Avg 2012, 23:58
Lokacija: Пожега

Re: Specijaliteti od ovcijeg/kozijeg i jagnjeceg/jareceg mes

Nepročitan postod bambina » 03 Dec 2017, 22:39

@ Mirko , jel ovo tvojih ruku delo ? Ako jeste , sta se suši , jagnje, siljega ili zrela ovca.? I proces sušenja ako možeš da kazes koju reč
bambina
 
Postovi: 290
Pridružio se: 17 Feb 2015, 22:15
Lokacija: Vlaška

Re: Specijaliteti od ovcijeg/kozijeg i jagnjeceg/jareceg mes

Nepročitan postod MIRKOPOZEGA » 04 Dec 2017, 12:59

@Bambi,
Za susenje ,bolje je zrelije meso.Malo je teze susiti celu stelju,sto ne znaci da ne moze u komadima.Bitno he kao i za ostala mesa (svinjsko,govedje )da komadi budu sto bolje obradjeni.Narocito je ovcetina kvarljiva veoma u procesu susenja.Cerek nosim na obradu kod majstora na Mackat a susim kod mene u susari,Dimi se 10-ak dana onda na tavan da se lepo osusi na promaji.Stelja je ukusnija sto se bolje osusi..samo tanko secenje i udri (milimetarsko)
Da ti posaljem na degustaciju ? :-c
Mozda postanes zavisnik u buduce :-bd
Inace u obradi stelje imas samo jednu prsutu ..ove tri sto sam postavio su od tri ovce...najmanja od pramenke oko 55 kg,srednja od meleza (idfxsjenicka) oko 70-75 kg i najveca od IDF 90-95 kg
ЕРЦОВ
Korisnikov avatar
MIRKOPOZEGA
 
Postovi: 4533
Teme: 9
Pridružio se: 20 Avg 2012, 23:58
Lokacija: Пожега

PrethodniSledeća

Povratak na Ovčarstvo i kozarstvo

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

  • Advertisement