• Advertisement

Rezervoar za kišnicu

Oblasti vezane za poljoprivredu za koje ne postoji kategorija na forumu

Moderator: PoljoForum

Rezervoar za kišnicu

Nepročitan postod SaleZmaj » 03 Jun 2018, 17:58

Pozdrav forumašima. Napravio sam rezervoar za vodu (12m3 od betona) i napravio sam mogucnost prikupljanja kišnice sa prelivnikom.
Zanima me koja hemija se ubacuje u rezervoar kad je u njemu kišnica? Vodu koristim kao tehničku (kupanje, pranje sudova...)
SaleZmaj
 
Postovi: 1
Teme: 1
Pridružio se: 13 Avg 2017, 22:56
Lokacija: Fruska Gora

Re: Rezervoar za kišnicu

Nepročitan postod Deda Lala » 10 Jun 2018, 21:34

Без обзира што је кишница,може бити у старту бактериолошки неисправна па да не би дошло до проблема она се мора "привести намени".
Прво:таложник и филтер морају бити добро урађени и вода која улази у резервоар мора бити бистра,без мириса.Овај систем се м о р а одржавати у топ стању и мењати чим се види да у последњем филтеру није сасвим бистра вода.
Лично,употребљавам растворену соду бикарбону и варикину(иначе варикина се употребљава у стоматологији и хирургији )за одржавање свежине воде у главном резервоару.
За пиће овакву воду додатно филтрирамо кроз двоструки аквафор филтерАктивни медицински угаљ),то је пар стотина динара на годишњем нивоу.
Резервор сваке године испазнимо у резервне посуде и цео резервоар оперемо, дезинфикујемо па воду вратимо и тако већ једно тридесетак година.
Све се ради по принципима биодинамике.
Deda Lala
 
Postovi: 412
Teme: 1
Pridružio se: 08 Dec 2011, 00:13


Povratak na Razne teme

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gostiju

  • Advertisement